نوعدوستی

نگاهی به اقدامات بشردوستانه در ایران و سراسر جهان

نوعدوستی

نگاهی به اقدامات بشردوستانه در ایران و سراسر جهان

  • ۰
  • ۰

افزون بر 190 کشور در قالب جمعیت‌های ملی عضو فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال‌احمر هستند و بیش از نیمی از داوطلبان جنبش بین‌المللی صلیب سرخ و هلال‌احمر را جوانان تشکیل می‌دهند. طبق خط‌مشی فدراسیون  در خصوص جوانان که در سال 2011 تصویب و  سال 2017 مورد بازبینی قرار خواهد گرفت، اصطلاحات "جوان" و "جوانان" در فدراسیون بین‌المللی، افرادی که در ردهٔ سنی 5 تا 30 سال قرار دارند را در برمی‌گیرد که شامل کودکان (5 تا 11 ساله)، نوجوانان (12 تا 17 ساله)، و جوانان (18 تا 30 ساله) هست. جوامع ملی به‌طور منطقی به‌وسیلهٔ این محدودهٔ سنی هدایت می‌شوند تا تعریفی مختص به خودشان بر طبق قوانین محلی، قاعده‌های اجتماعی و محتواهای فرهنگی برای اصطلاح "جوان" به تصویب برسانند.

در این خط‌مشی تأکید شده " جوانان در تمامی فعالیت‌های مربوط به جوامع ملی خود با در نظر گرفتن مهارت‌ها و تجارب مربوط به سنین خاص و همچنین ایمنی و مؤثر بودن، به کار گرفته می‌شوند. آن‌ها برای مشارکت کامل در برنامه‌ریزی، طراحی، دریافت و بازنگری خدمات هلال‌احمر و صلیب سرخ، تشویق می‌شوند چه آن دسته که در آن مشارکت می‌کنند و چه آن بخش که در آن منافعی دارند. جوامع ملی برای جوانان داوطلب و به‌طور خاص رهبران جوان فرصتی را برای تصمیم‌گیری نه‌تنها در سطح ملی بلکه در سطح بین‌المللی فراهم می‌آورد.

 

 

جوامع ملی در رابطه با داوطلبان جوان هنگامی‌که تشخیص دهند این داوطلبان نیازی متفاوت و یا اضافی نسبت به داوطلبان بزرگ‌سال دارند با آن‌ها مطابق باسیاست داوطلبی فدراسیون جهانی رفتار می‌کنند. در جوامع ملی خاص مراقبت ویژه برای حفاظت از جوانان با به‌کارگیری آن‌ها اتفاق می‌افتد."[i]

 

 

هم‌چنین در اسناد بالادستی فدراسیون، انتشارات و آموزش‌ها توجه ویژه‌ای به جوانان صورت گرفته به‌گونه‌ای که در بسیاری از موضوعات هم چون تغییرات اقلیمی، مداخلات روانی اجتماعی در بلایا، آمادگی در  برابر بلایا، تغییرات رفتاری، پیشگیری از آسیب‌های هم چون ایدز و اعتیاد، کاهش مخاطرات بلایا، هشدار سریع در جوامع محلی و ... گزارش‌ها و کتب ویژه جوانان تدوین‌شده و در بسیاری از اقدامات و مداخلات نقش جوانان پررنگ دیده‌شده است.

 

 

جوانان صلیب سرخ در کشورهای اروپایی

 

 

کلیه کشورهای اروپایی زیرمجموعه دفتر اروپایی فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال‌احمر قرار دارند. تقریباً همه کشورهای عضو این دفتر ، یعنی 32 کشور اروپایی، حوزه جوانان را به‌صورت مستقل از دیگر واحدها دیده و برنامه‌ریزی می‌کنند.

 

 

به‌عنوان‌مثال، سازمان جوانان صلیب سرخ بلغارستان در سال 1921 تأسیس‌شده و با حدود 5000 عضو جوان در 244 کانون در 28 منطقه این کشور فعالیت می‌کند. این سازمان فعالیت‌های مختلفی هم چون کمک‌های اولیه (آموزش، گروه‌های اضطراری جوانان، گروه‌های کمک‌های اولیه در مدارس) ، پیشگیری از مواد مخدر و ایدز، پیشگیری از مصرف تنباکو ، ترویج سبک زندگی سالم، پیشگیری از خطرات رانندگی ، خشونت، آموزش همسالان در مدارس و یتیم‌خانه‌ها، ، کمپین‌های اطلاع‌رسانی ، اردوهای تابستانی و ... را انجام می‌دهد. [ii]

 

 

یا جوانان صلیب سرخ آلمان در سال 1925 تأسیس‌شده و به‌صورت مستقل زیرمجموعه جمعیت ملی صلیب سرخ این کشور فعالیت می‌کند. این سازمان بیش از 100000 نفر عضو داشته که در قالب 5500 کانون و 5500 رهبر جوان فعالیت‌هایی هم چون سلامت جوانان، کمک‌های اولیه، کمپین‌های اطلاع‌رسانی هم چون علیه خشونت و نژادپرستی، تعهد اجتماعی، مهارت‌های رهبری و غیره در قالب‌های گوناگون را سازمان‌دهی کرده است.[iii]

 

 

قاره آمریکا

 

 

فعالیت‌های جوانان صلیب سرخ در دو کشور کانادا و ایالات‌متحده بسیار پررنگ انجام می‌شود و در این کشورها به فعالیت جوانان داوطلب اهمیت زیادی داده می‌شود.

 

 

به‌عنوان‌مثال در ایالات‌متحده سازمان جوانان به‌صورت مستقل بوده و در قالب کانون‌های مختلفی هم چون کانون متوسطه دوم و کالج و دانشگاه‌ها برنامه‌ریزی صورت می‌گیرد.لازمه هر فعالیتی در جوانان صلیب سرخ این کشور، عضویت در سامانه اینترنتی بوده و بعدازآن افراد در قالب کانون‌های مختلف فعالیت می‌کنند.  تولید تمام محتواهای لازم برای کانون‌ها اعم از کتاب، بروشور، اقلام هویتی و ... به‌صورت متمرکز از سوی جوانان صلیب سرخ آمریکا صورت گرفته و بااین‌حال ایالت‌ها در تعریف فعالیت‌های جوانان داوطلب مستقل عمل می‌کنند.

 

 

هم‌چنین در این کشور شورای ملی جوانان صلیب سرخ تشکیل‌شده است .   25 درصد یا صد هزار نفر از اعضای صلیب سرخ آمریکا  جوانان زیر 24 سال هستند، شورای ملی جوانان صلیب سرخ آمریکا متشکل از 13 عضو جوان و دو مشاور بزرگ‌سال است که در سطح ملی  داوطلبان جوان  را نمایندگی می‌کنند.این شورا در تولید محتوا برای  سایت، شبکه اجتماعی، فیس‌بوک سازمان مشارکت می‌کنند.

 

 

از سوی دیگر برنامه‌های مختلف بورسیه و جوایز متعدد برای جذب و نگهداری جوانان در نظر گرفته‌شده است. [iv]

 

 

کشورهای آسیا اقیانوسیه

 

 

جمعیت‌های ملی هلال‌احمر و صلیب سرخ منطقه آسیا اقیانوسیه شبکه جوانان را راه‌اندازی کردند. پنج کشور شرق آسیا (چین، ژاپن، کره شمالی و جنوبی، مغولستان)، دوازده کشور اقیانوسیه (استرالیا، کوک آیلندز، فیجی، کریباتی، مجمع الجزایر میکرونزی، نیوزیلند و ...)، هفت‌کشور جنوب آسیا(افغانستان، بنگلادش، هند و...)، یازده کشور جنوب شرق آسیا (فیلیپین، اندونزی، سنگاپور، تایلند، ویتنام ، و...) این شبکه را تشکیل می‌دهند.

 

 

شبکه جوانان جمعیت‌های آسیا اقیانوسیه یکی از قوی‌ترین شبکه‌های جوانان صلیب سرخ و هلال‌احمر در سطح جهان هستند که هر دو سال یک‌بار اقدامات خود در راستای راهبرد تعیین‌شده جوانان فدراسیون را موردبازنگری قرار می‌دهند و بسیاری از برنامه‌های خود را به‌صورت مشترک انجام می‌دهند. برنامه سفرهای دوستی اعضای جوانان، تبادل عضو، آموزش‌های منطقه‌ای، و ... ازجمله برنامه‌های این شبکه (که مقر آن در کوالالامپور مالزی ست) هست.  [v]

 

 

در بین این کشورها، به‌عنوان‌مثال  جمعیت ملی صلیب سرخ سنگاپور به‌عنوان یکی از فعال‌ترین جمعیت‌ها درزمینهٔ جوانان ، سازمان جوانان صلیب سرخ این کشور را در سال 1952 تأسیس کرده و به‌ویژه بر روی کانون‌های دانش‌آموزی صلیب سرخ تأکید ویژه‌ای داشته است. مسابقات ملی کمک‌های اولیه دانش‌آموزی؛ اردوهای تابستانی دوستی ، پیشگیری از ایدز، برنامه‌های اهدای خون و بسیاری فعالیت‌های دیگر در این کشور برای جوانان برنامه‌ریزی‌شده است.

 

 

این کشور هم‌چنین دارای نشان‌های برنزی، نقره‌ای و طلایی در سطح منطقه‌ای و ملی، و هم‌چنین نشان‌های سفرای ملی، دوستی بین‌الملل و هم‌چنین اقلام هویتی مختلف برای جوانان است به‌گونه‌ای که با رتبه‌بندی جوانان بر اساس فعالیت ، یونیفرم آنان نیز تغییر کرده و خدمات مختلفی را ارائه می‌دهد.[vi]

 

 

 

 

[i]   http://www.ifrc.org/Global/Governance/Policies/youth-policy-en.pdf

 

 

[ii] http://www.redcross.eu/en/Who-we-are/MEMBERS/Bulgarian-Red-Cross/

 

 

[iii] http://www.redcross.eu/en/Who-we-are/MEMBERS/German-Red-Cross/

 

 

[iv] redcrossyouth.org

 

 

[v] eaycm2013.weebly.com/uploads/1/8/6/2/18622596/apyn_guideline_paper.pdf

 

 

[vi] https://www.redcross.sg/

 

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی